Bijzondere Workshops

Vorige week heb ik een heel bijzondere workshop mogen geven. Dit keer geen “normaal” kinderfeestjes of bedrijfsuitje, maar echt iets speciaals!

Op maandag heb ik in Utrecht een workshop gegeven voor medewerkers van “Damen Shipyards” uit Gorinchem. Deze 5 heren werken in Libië voor dit bedrijf. Omdat Libië nou niet echt de veiligste plek is op deze aardkloot mogen ze eens in de zoveel tijd van hun werkgever een leuke teambuilding activiteit doen om een te teambuilden en uiteraard wat te relaxen.

We hebben er voor gekozen om de heren eerst een eigen graffiti kunstwerk te laten maken. Zo kunnen ze een beetje wennen aan het werken met een spuitbus. Ze kozen er voor op de naam van hun vriendin, kinderen of de vlag van het herkomstland van hun vrouw te maken. Leuk dus!

Daarna werd het allemaal wat serieuzer en ondertussen waren ze natuurlijk ook een beetje gewend aan het werken met een spuitbus. Er werd goed nagedacht over de invulling van de drie platen die ze samen zouden maken voor op hun kantoor in Nederland. Al vrij snel waren ze het over eens dat er iets op moest met Libië, Nederland en de bedrijfsnaam. De vraag was alleen nog hoe?! Na het maken van een schets, wat met een groepje van 5 nog moeilijker is dan je denkt, was het tijd om aan de slag te gaan met dit serieuze project.

Verdeeld over de 3 platen kreeg iedereen zijn taak. De één was van de letters, de ander weer van de achtergrond en de lijnen.Weer een ander mocht zich ontfermen over de vorm van het Land Libië, het centrale punt van dit drieluik.

Nadat iedereen zo goed mogelijk het kunstwerk heeft afgerond was het mijn taak om het geheel nog net iets strakker te maken en het bedrijfslogo over Libië te plaatsen. Nog even de maan en de ster in de vlag en klaar ! Ik zeg: “Knap werk mannen!”

Reacties voor dit bericht zijn gesloten.