Graffiti techniek

Zo af en toe zullen we een stukje over graffiti technieken schrijven. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam om te leren hoe je bepaalde technieken toe past op je eigen werk.

De overloop (Fading)
Een echt graffiti masterpiece, heeft vaak een overloop tussen verschillende kleuren. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld verschillende blauwtinten vloeiend in elkaar over te laten lopen. Dit wordt ook wel faden genoemd. Het is uiteraard ook mogelijk om andere kleuren in elkaar over te laten lopen. Een fading ziet er niet zo heel erg moeilijk uit, maar in de praktijk komt er heel wat bij kijken om een vloeiende overloop op de muur te krijgen.

De techniek:
Wanneer je de basis fill-in in je piece( = je kunstwerk) hebt opgezet, kun je door de spuitbus naar beneden of naar boven te kantelen een soort van waaiend effect creëren . Dit noemen ze de fading.
Let er natuurlijk wel op dat je dit niet te langzaam doet, want dan krijg je zakkers in je verf. Maak je je fades te snel dan zullen slordig worden, probeer hier een goede balans in te vinden.
Het is niet erg als je fouten maakt, want zoals altijd kun je je fouten herstellen door de verf te laten drogen en opnieuw te proberen je fading te maken.
Als je klaar bent met je fading kun je er voor kiezen op nog wat extra details over je fill-in te maken. Je kunt hierbij denken aan sterretjes, bolletjes of een iets naar eigen idee.
Persoonlijk vind ik een piece met een goede overloop echt een lust voor het oog. Dus wil je indruk op me maken in de workshop of op de hall-of-fame ( = legale graffiti muur), ga dan werken aan je overloopjes!

 

Reacties voor dit bericht zijn gesloten.